Zonnepanelen en thuisbatterijen laten installeren

Wil je moeiteloos zonne-energie opslaan om dit op een later moment te kunnen gebruiken en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet? Het opslaan en gebruiken van zonne-energie doe je met de zonnepanelen en thuisbatterijen van Elektro4u!

De diverse batterijmodules in combinatie met de kwalitatief hoogstaande zonnepanelen zorgen ervoor dat je het volledig op jouw persoonlijke energieverbruik en behoeften kan afstellen. Wij werken dan ook alleen met de allerbeste merken samen, namelijk Q Cells, Jinko, Talesun en Huawei!

Zonnepanelen laten plaatsen

Ben je op zoek naar een vakkundig en professioneel bedrijf die jou kan helpen met het plaatsen van zonnepanelen? Wij van Elektro4u bieden de service om binnen 1 dag jouw woning van zonnepanelen te voorzien, zodat je na installatie kan starten met het opwekken van groene stroom. Het installatieproces is zeer eenvoudig en wordt door onze specialisten uitgevoerd.

Zonnepanelen op dak laten leggen

Hoe gaan wij te werk?

Voordat we beginnen met het installatieproces voert één van onze specialisten een voorinspectie uit om te inventariseren hoeveelheid zonnepanelen op het dak kunnen worden geplaatst. Dit geeft namelijk een overzichtelijk en duidelijk beeld van de hoeveelheid energie dat je huis kan opwekken. Verder zijn onderstaande vragen essentieel voordat we kunnen starten:

  • Wat zijn de volledige afmetingen van het dak?

  • Is het dak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen?

  • Zijn er eventuele obstakels, zoals een schoorsteen of dakraam?

  • Betreft het een steil of plat dak?

  • De vrije afstand van 20 cm vanaf de dakranden worden gegarandeerd?

Merken die we plaatsen

Q Cells onderdeel van Hanwha concern en is één van ’s werelds grootste en meest erkende producenten van zonnepanelen. Het bedrijf levert enkel en alleen krachtige en hoogwaardige zonnepanelen en hiermee bewijzen zij dat investeren in zonnepanelen doe je het beste met kwalitatieve panelen in combinatie met een betrouwbare installateur.

De zonnepanelen van Q Cells voldoen aan de hoogste eisen en normen op het gebied van technologie, betrouwbaarheid, veiligheid en opbrengst. Ieder zonnepaneel beschikt dan ook over een “Quality Tested” certificaat. Ook bieden zij een groot en veelzijdig aanbod van zonnepanelen, toepassingen en oplossingen voor zowel commerciële als residentiële installaties!

Het bedrijf Jinko wordt veelal gebruikt bij grote zonneparken en andere zonne-energie projecten. Dit komt namelijk door de lage prijzen gecombineerd met een goede kwaliteit en goede bankgaranties. Maar zijn de zonnepanelen ook interessant voor particulieren? Wij kunnen je garanderen dat de panelen van Jinko langer dan 25 jaar feilloos blijven werken en dit is dan ook de reden waarom zij 10 jaar garantie geven op fabricage- of materiaalfouten.

Het bedrijf maakt gebruik van krachtige bi-faciale zonnepanelen met half-versneden zonnecellen, wat resulteert in een vermogen van 345 Wp met een rendement van 20.45%. Dit laat zien dat het nauwelijks verschilt met de resultaten van LG of Sunpower!

Talesun Solar Technologies levert enkel en alleen kwalitatief hoogstaande zonnepanelen, waardoor het dan ook momenteel in Nederland een van de meest en bestverkochte zonnepanelen is! Het merk heeft een optimale balans tussen uitstekende kwaliteit, een hoge opbrengst en een scherpe prijsstelling.

Verder geeft ook Talesun een garantie van maar liefst 10 jaar en een slimme vermogen garantie van 25 jaar, wat na 10 jaar 93% en na 25 jaar 80.7% bedraagt. Het onderscheidende aspect van dit merk is dat zij alle garanties hebben herverzekerd bij een grote verzekeringsmaatschappij genaamd PowerGuard, wat zorgt voor extra zekerheid van de opbrengst van de kwaliteit en installaties.

De omvormers voor zonnepanelen van Huawei staan wereldwijd vanwege de geavanceerde en nieuwste technologie. Dankzij tientallen jaren ervaring in de grootschalige commerciële zonneprojecten, maakte het in 2018 de sprong naar de residentiële markt met de lichtgewicht hybride omvormer voor zonne-energie.

Eén van de grootste voordelen van deze omvormer is dat ze de diverse indrukwekkende functies ook een zeer scherpe prijs hanteren. De geavanceerde technologie in combinatie met de prijs maken het een zeer uniek exemplaar in hun klasse, waardoor de vraag hiernaar constant blijft stijgen.

Je zonnepanelen installeren en aansluiten

Zonnepanelen aansluiten

Na het bepalen van de plaatsing van de zonnepanelen beginnen wij met het opstellen van een technische rapportage. Vervolgens zal één van onze specialisten contact met je opnemen voor het inplannen van een afspraak voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Tijdens dit gesprek zullen tevens de technische details worden besproken, zoals kabelroutes en alle overige bevestigingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Nadat het installatieproces volledig is afgerond nemen we alles nogmaals met je door, zodat je niet met vragen en/of opmerkingen blijft zitten.

Onze specialist zal dan een uitgebreide uitleg over de werking van het systeem en belangrijke tips en tricks voor het onderhouden van zonnepanelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je er jarenlang plezier aan kan beleven zonder dat de kwaliteit minder zal worden.

Waarom zonnepanelen met thuisbatterijen combineren?

Het combineren van thuisbatterijen met zonnepanelen neemt veel voordelen met zich mee en het is zeer voordelig, waardoor het dus zeker de moeite waard is. Echter merken wij dat veel gezinnen blijven twijfelen over het aanschaffen van zonnepanelen vanwege de kostprijs en de schommelende tarieven van de afgelopen jaren. Toch zijn de nadelen niet zo nadelig en onderstaande voordelen zijn toch het kopen waard.

  • Zelfconsumptie is vele malen hoger zonder thuisbatterij

  • Je zelfverbruik stijgt en je netkosten zullen dalen

  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en schommelende prijzen

  • Je kan elektriciteitsverbruik beter verspreiden en je bent niet afhankelijk van piek-zon-momenten

  • De batterij kan tevens als noodgenerator dienen

Let op:

Of het aanschaffen van een thuisbatterij rendabel is hangt af van de aankoopprijs, de capaciteit, en de levensduur. Daarnaast is het van groot belang om het energieverbruik, opbrengst van de zonnepanelen en de mogelijke investeringspremie onder de loep te nemen.

Nieuwsgierig geworden naar de vele opties?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden van zonnepanelen en thuisbatterijen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om vervolgens een afspraak in te plannen om je wensen en voorkeuren te bespreken. Wij staan klaar om je te helpen!

Nu is het tijd om de zon zijn werk te laten doen! ☀️

Elektro4u heeft de nodige ervaring en expertise op het gebied van elektriciteitswerken.

Het was nog nooit zo makkelijk om letterlijk alle taken, reparaties en installaties uit te besteden!

Dennenstraat 37, 2260 Westerlo
0470/81 64 38
info@elektro4u.be

BE 0849.122.657

Naar boven

© 2022 Elektro4u. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.