Domotica KNX laten plaatsen in je woning

Ben je op zoek intelligent systeem om door middel van woningautomatisering het wonen gemakkelijker, veiliger en flexibeler te maken? Dan is Domotica KNX de ideale uitkomst!

Een KNX-communicatieprotocol zorgt ervoor dat je op een automatische manier verschillende apparaten met elkaar kan verbinden en hierdoor één gezamenlijk systeem creëert.

Dit biedt de mogelijkheid om zowel de verlichting, de verwarming, de gordijnen en je favoriete muziek gemakkelijker en sneller te bedienen.

Met KNX worden namelijk alle apparaten in de woning met elkaar verbonden, wat resulteert in meer gebruiksgemak, veiligheid en comfort tijdens het dagelijks leven.

Domotica KNX laten plaatsen in je woning

Waarom kiezen voor een KNX-communicatieprotocol?

KNX is een slim en veelzijdig communicatieprotocol waarmee diverse apparaten en installaties met elkaar verbinding kunnen leggen.

Meer dan 500 verschillende fabrikanten wereldwijd bieden ondersteuning tot KNX met hun producten, waardoor toekomstige klanten en huidige gebruikers een ruime keuzemogelijkheden hebben.

Daarnaast zullen producten van verschillende merken moeiteloos met elkaar samenwerken zonder onverwachte problemen.

De voordelen als je kiest voor Domotica KNX:

 • Met één systeem zowel de gordijnen, verwarming, verlichting en apparaten bedienen
 • Maakt het wonen gemakkelijker, veiliger en comfortabeler
 • Wordt door meer dan 500 verschillende fabrikanten ondersteunt en is een wereldwijd succes geworden
 • Keuze uit twee (2) verschillende merken, namelijk ABB KNX en Zennio KNX
 • Het enige automatiseringssysteem dat Europees en wereldwijd is gestandaardiseerd en gecertificeerd
 • Wordt vaak toegepast in woningen, appartementen en villa’s
 • Ook te installeren in bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen en restaurants
 • Werkt door middel van een bedieningspaneel en is volledig automatisch
 • Als geen enkel ander protocol aan KNX aan de eisen voldoen van Energielabel A en hoge BREEAN-score
 • Voldoet aan de vastgestelde eisen van de Europese (EN50090) en de internationale (ISO/IEC 14543) normcommissies voor woning- en gebouwautomatisering
Abb KNX logo

In ons dagelijks leven is automatisering niet meer weg te denken en de ABB KNX is een praktische en logische uitkomst op dat gebied. Met dit systeem wordt voldaan aan de huidige en toekomstige eisen met betrekking tot installatie van elektriciteit in gebouwen. Ook biedt het elektrotechnische adviseurs, installateurs en systeemintegratoren een uitgebreid productassortiment om altijd aan de wens van de klant te kunnen blijven voldoen en hiermee continue te blijven doorontwikkelingen op het gebied van nieuwe functionaliteiten.

Het veelzijdige aanbod van ABB KNX bestaat uit diverse componenten die worden gebruikt in de moderne gebouwen voor zowel de verlichtings- en rolluikbediening als het aan- en uitschakelen van de verwarming, ventilatie en het energiebeheer. Dit systeem is gebaseerd op de wereldwijde KNX-standaard en voldoet aan de vastgestelde eisen met betrekking tot (cyber)veiligheid.

Zennio logo

Bij Zennio staan ze bekend om het zeer complete en diverse aanbod aan KNX-producten, waaronder diverse touchdisplays, tasters en een complete range aan actoren. De Zennio producten zijn zeer gunstig toepasbaar en zijn tegelijker makkelijk in gebruik, wat zorgt voor de nodige gebruiksvriendelijkheid voor klanten. Daarnaast zijn de producten speciaal ontworpen met vele (extra) functionaliteiten, waardoor het vele voordelen met zich meebrengt.

Naast het veelzijdige aanbod is het tevens mogelijk om volledige concepten te installeren in moderne woningen of in hotels. Hierdoor is het niet enkel en alleen de perfecte uitkomst voor huizen, maar je kan het ook installeren in ziekenhuizen, scholen en andere gebouwen. Verder is dit systeem ook gebaseerd op de wereldwijde KNX-standaard en voldoet het aan de vastgestelde eisen met betrekking tot (cyber)veiligheid.

Hoe gaan we te werk?

Het aanleggen van KNX gaat door middel van een KNX buskabel en het proces is zeer eenvoudig, want het wordt van schakelaar naar schakelaar aangelegd en kan worden afgehakt en doorgelust. Met KNX heb je enkel en alleen een schakelaar, buskabel en inbouwdoos nodig om vervolgens zowel de verlichting, gordijnen, verwarming, ventilatie en andere elektrische apparaten te kunnen bedienen.

Na het aansluiten van het KNX-systeem kan je met slechts één schakelaar zowel de muziek, gordijnen en verlichting bedienen. Het is dus niet nodig om extra draden naar de schakelaar te trekken, waardoor er geen breek- en hakwerk aan te pas komt.

Waar kan je KNX voor gebruiken?

Een slim KNX-systeem is geschikt voor alle toepassingen op het gebied van huis- en gebouwautomatisering, zoals:

 • Verlichting

 • Muzieksystemen

 • Ventilatie

 • Zonwering

 • Verwarming

 • Wasmachines

 • Saunas

 • Zwembaden

 • Koelkasten en vriezers

 • Rookmelders en brandveiligheidssystemen

 • Energiemeters

 • Televisies

Instellen en aanpassen vanuit de beschikbare app

Na het installeren van het systemen zullen wij handige sferen instellen, maar het is als gebruiker ook mogelijk om vanuit de slimme app zelf de instellingen aan te passen. Deze functionaliteit maakt KNX domotica zeer uniek in zijn klasse.

Verder zorgt het voor meer flexibiliteit, want je kan het op ieder gewenst moment volledig naar eigen wens en behoeften aanpassen.

Domotica bedienen met app

Ook biedt het de mogelijkheid om standaard programma’s in te stellen, zodat je op basis van het moment en de activiteit van de dag de juiste sfeer kan bepalen.

Je kan bijvoorbeeld de verlichting automatisch dimmen bij veel daglicht, de gordijnen automatisch laten sluiten wanneer je naar bed gaat of zelfs je favoriete muziek harder zetten op een bepaald tijdstip.

Wat kost KNX domotica?

Het installeren en plaatsen van KNX domotica hoeft niet duur te zijn, maar dit is echter wel afhankelijk van de wensen van de klant. Gaat het enkel om een woonkamer of gaat het om een totale woning?

Wij hebben voor ieder budget een oplossing en dit kan variëren van €100,- tot €10.000,- euro of zelfs een veelvoud hiervan. Een gemiddelde ruimte woning/villa met koppelingen zal tussen de €15.000,- tot €60.000,- euro kosten, maar we bieden ook kleinere installaties aan vanaf €1500,- euro. Hierbij is het ook weer van belang om vast te stellen van het aantal lichtpunten, schakelaars, speakers en andere behoeften.

Domotica ook iets voor u…

Wil je weten wat het kost om jouw huis of bedrijfspand van KNX te voorzien? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak en dan kijken we gezamenlijk naar een uitkomst om vervolgens het gewenste resultaat te kunnen leveren!

Elektro4u heeft de nodige ervaring en expertise op het gebied van elektriciteitswerken.

Het was nog nooit zo makkelijk om letterlijk alle taken, reparaties en installaties uit te besteden!

Dennenstraat 37, 2260 Westerlo
0470/81 64 38
info@elektro4u.be

BE 0849.122.657

Naar boven

© 2022 Elektro4u. All rights reserved.
Made with ♥︎ by Digital Work.